Miranda Staring

Leefcoaching en Human Design

Rouw van jou

Rouwen op jouw manier en in jouw tempo

Als je geliefde overlijdt, stort je wereld in. Het fijne leven, dat zo vertrouwd was, bestaat niet meer. Je bent overweldigd door emoties en weet niet hoe het nu verder moet. Want samen was het leuker, makkelijker en veilig. Je weet dat je door moet, je weet alleen niet hoe. Je denkt dat je het helemaal niet alleen kan en je wilt het ook niet alleen. Je hebt het gevoel alsof het leven nooit meer leuk wordt.

“Never trust your fears; they don’t know your strength”

Ik weet nog dat de vrouw van mijn ook veel te jong overleden “best boss ever” een paar maanden na het overlijden van Erwin langskwam en dat ik verzuchtte: “was ik ook maar alvast 5 jaar verder, net zoals jij.” Ze moest er om lachen en antwoordde: “Voor je het weet is het zover, let maar op.”

Het was een keerpunt in mijn rouwproces. In de maanden ervoor had ik het heel moeilijk gehad en ik had het gevoel dat het nooit meer goed zou komen. Zij gaf me net dat zetje dat ik nodig had. Want als zij het kon, kon ik het ook. 

Het was zó fijn om te praten met iemand die me al voor was gegaan.

ROUWEN OP JOUW MANIER

In het “Rouw van jou” traject laat ik je zien hoe je kunt rouwen op een manier die helemaal bij jou past en in een tempo waar jij je prettig bij voelt. We zijn nu eenmaal niet allemaal hetzelfde en wat voor de een werkt, past helemaal niet bij de ander. En dat is prima. Samen zoeken we naar een manier om het verlies een plek te geven in je leven, zodat jij in liefdevolle herinnering en vol vertrouwen weer verder kunt.

Dit traject is voor jou als je:

ROUWEN IS HARD WERKEN

Ik zeg niet dat het makkelijk is. Absoluut niet. Rouwen is heel hard werken. Het is confronterend en het doet verrekte veel pijn om je verdriet aan te kijken en ermee aan de slag te gaan.

En dat niet alleen. Het voelt soms ook alsof je moet vechten voor je eigen (nieuwe) geluk. Want iedereen denkt te weten wat het beste voor je is, terwijl jij toch echt de enige bent die weet wat jij nodig hebt.

Dat was eigenlijk mijn grootste struggle. Maling hebben aan alle (voor)oordelen en meningen. Opkomen voor mezelf en mijn kinderen en mijn eigen weg kiezen, terwijl ik gewend was om altijd met alles en iedereen rekening te houden.

Het heeft me jaren gekost, maar ik doe nu alleen nog maar wat ik zelf wil en heb geen boodschap meer aan wat een ander daarvan vindt. En dat is mijn grootste winst, mijn nieuwe geluk.

Er is niemand die kan bepalen
hoe zwaar jouw rugzak is. Want jij
bent degene die hem draagt.
Wees lief voor jezelf.

Liefs,
De beste versie van jezelf

ROUW VAN JOU

Door dit traject zul je weer meer plezier in het leven krijgen en gelukkiger worden. Dat lijkt makkelijk gezegd, en misschien onrealistisch, maar ik durf er voor te gaan staan dat je met mijn hulp het verlies een goede plek hebt kunnen geven en dat er weer ruimte is voor de mooie dingen in het leven, maar vooral: voor geluk. Vergeten doe je het nooit, dat hoeft ook niet. Maar het zal je ook niet meer in de weg staan om je mooiste leven te gaan leiden.

In het traject leer je namelijk hoe je in connectie blijft met de mensen die belangrijk voor je zijn, hoe je makkelijker voor jezelf kunt opkomen en om hulp kunt vragen, en hoe je beter in staat bent maling te hebben aan meningen en (voor)oordelen van anderen, zodat je je eigen weg kunt kiezen.

WAT MAG JE VERWACHTEN

Jouw investering voor het Rouw van jou traject is € 597 (inclusief btw).

Ik ben Miranda

Moeder van Rick en Anouk. Vrouw van Onno. Weduwe van Erwin. Dochter van Cees en Dea en zus van Femmy. In die volgorde.

In 4 jaar tijd heb ik afscheid genomen van Erwin, mijn beide ouders en mijn zusje. In die periode leerde ik ook Onno kennen. 

Er is sindsdien veel veranderd in ons leven. Noem het maar gerust een rouwproces met hindernissen, maar het is goed gekomen. Het leven is geweldig en ik voel me sterker dan ooit.

REVIEWS

5/5

Na het overlijden van mijn mama, terwijl ik pas 30 was, zocht ik iemand om mijn verhaal mee te delen. Iedereen om mij heen had zijn of haar moeder nog, of pas op hele late leeftijd verloren.

Ik zocht herkenning en erkenning. Maar voor mij werkte het niet zo om tegenover iemand te zitten met praten. Werd daar verlegen van. Miranda voelde dit feilloos aan en stelde voor om te gaan wandelen. En tijdens alle kilometers die we hebben gemaakt vond ik wat ik nodig had.

Het overlijden is nog maar kort geleden, dus ik ben er nog niet, maar heb een paar mooie handvatten gekregen die het verdriet niet minder maken, maar wel dragelijker.

Miranda, bedankt voor je luisterende oor en vooral het persoonlijke contact. Niet alleen tijdens onze afspraken, maar ook op de dagen waarvan je wist dat die moeilijk voor mij zouden gaan zijn.

C.

5/5

Natuurlijk volg ik jou. Dat doe ik al jaren. Ik heb heel veel bewondering voor je kracht, liefde en doorzettingsvermogen.

Jacqueline

5/5

Echt diep respect voor hoe je ermee om gegaan bent, mee omgaat en het nu je missie maakt om anderen hiermee te helpen.

C.

FAQ

Absoluut! Ik hoop ook dat je van de mogelijkheid gebruik maakt als je daar behoefte aan hebt. Soms weet je het gewoon allemaal even niet meer en dan is het fijn om het er met iemand over te hebben die weet wat je voelt en bedoelt.

Natuurlijk. Het maakt niet uit of je een partner ben verloren of bijvoorbeeld een van je ouders. Ook dan ga je door een rouwproces heen en is het fijn als er iemand met je meeloopt die weet wat je doormaakt. Ik ben niet alleen mijn partner, maar ook mijn beide ouders en mijn zusje kwijtgeraakt, dus ik begrijp hoe moeilijk het is om daarmee om te gaan.

Juist dan! Hoewel er natuurlijk geen deadline verbonden is aan een rouwperiode, is het wel zonde als je leven er zo door beheerst wordt dat je er jaren later nog door geraakt bent. En misschien heb je ook het gevoel dat je vrienden of bekenden er niet meer mee kunt belasten, omdat het al zo’n tijd geleden is. Ik wil je helpen om het verlies een plek te geven en weer van het leven te genieten.