Miranda Staring

Leefcoaching en Human Design

Over Miranda Staring

Miranda Staring

Over mijn leven met verlies, keuzes maken, Zweden en Human Design

Ik heb een heerlijk leven. Ik ben moeder van Rick en Anouk en getrouwd met Onno. We wonen in een gezellig rijtjeshuis in Hoofddorp, samen met 3 hondjes, 3 poezen en een hamster. Dat is in de loop der jaren zo gegroeid.

Zweden is ons tweede thuis. In 2019 hebben we er een huisje gekocht, dat we helemaal hebben verbouwd. En we verhuren een vakantiehuisje. Onno en ik zijn nu vaker in Zweden dan in Nederland. We voelen ons er thuis en genieten volop van de rust en prachtige natuur. We hebben nog heel veel plannen en het zou zomaar kunnen dat we uiteindelijk definitief in Zweden gaan wonen.

Die vrijheid hadden we niet gehad als ik in loondienst zou werken. Ik ben daarom nog iedere dag dankbaar dat ik ervoor heb gekozen mijn werk zo in te richten dat ik kan leven en werken waar ik het liefste ben.

Het lijkt nu waarschijnlijk alsof ik een leven leid om van te dromen. Maar dat is niet altijd zo geweest. Dan ken je mijn verhaal nog niet.

Op 1 augustus 2008 is mijn grote liefde Erwin overleden aan kanker. Een week later op de voet gevolgd door mijn vader. Mijn moeder was op dat moment herstellende van de tweede keer borstkanker.

Ik ben ongelofelijk trots op hoe we het als gezin hebben gedaan. We hebben de laatste maanden met Erwin heel intens beleefd. Alles is gezegd en besproken. We hebben gelachen, gehuild en geknuffeld. Er was heel veel liefde. Toen Erwin overleed waren wij er klaar voor om zonder hem verder te gaan.

Maar dat was nog niet alles. We hadden ons leven net weer een beetje op de rit, toen we ook afscheid moesten nemen van mijn moeder en, 2 jaar later, van mijn zusje Fem.

Carpe fucking diem

Als je in 4 jaar tijd 4 keer zo’n groot verlies meemaakt, kom je er of nooit meer overheen, of je raapt jezelf bij elkaar en gaat weer leven. Bij mij is het het laatste geworden. Ik heb mijn eigen manier gevonden om weer van het leven te genieten en niet voor altijd verdrietig te blijven. Daar is het leven te mooi voor.

Mijn situatie vroeg erom mijn eigen regels te bepalen en ik besef heel goed dat dat niet voor iedereen geldt. Gelukkig niet zeg. Maar toen Erwin overleed gingen mijn oogkleppen af en besefte ik pas goed dat het leven zomaar voorbij kan zijn en dat je dus maar beter het allerbeste kunt maken van de tijd die je hebt. En dat geldt voor jou natuurlijk ook.

Typisch Miranda

WILL IT BE EASY? NOPE. WILL IT BE WORTH IT? TOTALLY.

Ik heb een belangrijke missie hier op aarde. En dat is jou helpen om te gaan leven en werken volgens jouw voorwaarden. Je hoeft het niet alleen te doen.

Ben je getriggerd door mijn verhaal en wil je er een keer met me over praten? Plan dan een kennismakingsgesprek. Je bent meer dan welkom.

Liefs,
Miranda